Passat får topkarakter i Euro NCAP kollisionstest

Den nye Passat, der i disse uger introduceres i Danmark, har været igennem Euro NCAPs kollisionstests, hvor den opnåede topkarakteren fem stjerner. Dermed er ottende generation af Passat en af verdens mest sikre biler, og den lever dermed op til den høje standard forgængeren satte, da den ligeledes opnåede topkarakter i Euro NCAP-testen i 2010.

Euro NCAPs kollisionstests har siden 1997 været anset som værende den vigtigste målestok i vurderingen af bilers kollisionssikkerhed. Kravene strammes løbende, hvilket også var også tilfældet i år. Alligevel bestod den nye Passat de krævende tests med fornemt resultat takket være et kollisionsoptimeret karrosseri, en yderst effektiv integrering af sikkerhedsseler og airbags og ikke mindst en bred vifte af innovative assistentsystemer. Den samlede vurdering på fem stjerner dækker over fire underkategorier: beskyttelse af passagerer for henholdsvis voksne og børn, fodgængerbeskyttelse og sikkerhedssystemer.

Passat opnåede en score på 85% i de omfattende tests af kollisionssikkerheden for passagerer. Disse tests omfatter en frontalkollision med en aluminiumsbarriere (som rammes med 64 km/t og 40% af bilens front), en sidekollision (bilen rammes vinkelret i siden af en rampe med 50 km/t) og pæletesten, hvor bilen kastes ind i stålpæl med 29 km/t. Passat opnåede også et fornemt resultat med hensyn til beskyttelse af børn i bilen, hvor den takket være ISOFIX og Top Tether opnåede 87% af den maksimale score.

Euro NCAP vurderer også diverse sikkerheds- og assistentsystemer, og her fik Passat en positiv bemærkning for Front Assist områdeovervågningssystemet og City Emergency Brake, der er standard på alle versioner.

Passat har et omfattende sikkerhedsudstyr som standard, men dette kan suppleres med et bredt udvalg af assistentsystemer så som Nødstop Assistent, Skilte genkendelse, Køassistent, Lane Assist + Blind Spot sensor og Lightassist.

Den nye Passat introduceres i disse uger på det danske marked og kan fås både som sedan og Variant med stærke og brændstoføkonomiske benzin- og dieselmotorer, der yder fra 120 til 240 hk. Seneste tilføjelse til modelprogrammet er en 2,0 TDI med 190 hk, der tilbydes enten med forhjulstræk eller med 4MOTION-firehjulstræk. Priserne for en Passat 2,0 TDI 190 hk DSG begynder ved 509.995 kr. for en forhjulstrukket sedan i Comfortline-versionen, hvor beskatningsprisen ligger på 445.063 kr.

Find mere information om den nye Passat på:

www.volkswagendanmark.dk